Iritație sau mâncărime

Zona intimă este roşie sau uşor umflată? Suferi de mâncărime? Atunci este posibil să te confrunţi cu o iritaţie vaginală care poate avea numeroase cauze. Poate că ai spălat zona intimă cu săpun obişnuit sau cu gel de duş. Iritaţia poate să apară şi în urma contactului cu reziduuri de urină sau fecale. Utilizarea hârtiei igienice parfumate sau purtarea de lenjerie intimă din materiale sintetice (de ex. tanga), pantalonii mulaţi sau dresurile pot de asemenea cauza iritarea zonei intime.

Ce ar trebui să faci în cazul unei iritații?

Lactacyd Pharma Soothing has a balanced pH (3.5) and contains endogenous lactic acid as well as soothing blue daisy extract. It helps to restore and protect the natural balance of your intimate zone.

Cum putem şti dacă mâncărimea pe care o simţim este semnul unei afecţiuni mai serioase şi necesită atenţia medicului?

Orice simptome care persistă (durează mai mult decât câteva zile sau reapar cu regularitate) sau mâncărimi însoţite de arsuri, inflamaţie sau secreţii merită o vizită la medic. Alte semnale de alarmă la care să fii atentă includ dureri în timpul raporturilor sexule, modificări ale pielii la exteriorul vaginului sau dureri în timpul urinării. Acestea pot fi semne ale unei boli cu transmitere sexuală.