Menopauză

Când intri în menopauză, corpul tău produce mai puțin estrogen. Acest lucru face ca pereții vaginului să fie mai subțiri și mai uscați, fiind redusă producția de lubrifianți de către membranele mucoase. Toate acestea au ca efect uscarea vaginală. Din cauza faptului că nivelul de estrogen scade, pH-ul zonei intime crește, ceea ce reduce protecția acidă a vaginului și te face mai vulnerabilă la iritații și mâncărime. De aceea, zona ta intimă are nevoie de o atenție mai mare.

E adevărat că fiecare femeie care ajunge la menopauză are uscăciuni vaginale sau e doar un mit?

Uscăciunea vaginală în perioada menopauzei nu este un mit. Când intri la menopauză, corpul tău va trece printr-un schimb hormonal care presupune și o scădere a nivelului de estrogen.

O scădere a nivelului de estrogen face ca pereții vaginului să fie mai subțiti și mai uscați. În plus, reducerea producției de lubrifianți de către membranele mucoase generează uscăciune vaginală.

Unele femei iau suplimente hormonale pentru a-și reechilibra corpul după această schimbare. Lactacyd Loțiune Hidratantă are un pH adaptat și conține ingrediente hidratante pentru a aduce extra hidratare zonei tale intime.

De când ai intrat la menopauză, te confrunți cu secreții vaginale excesive?

Secreţiile vaginale în exces pot fi un semn al unei infecţii vaginale. Aceasta este o situaţie des întâlnită în rândul femeilor aflate la menopauză din cauza dezechilibrelor hormonale care predispun vaginul la infecţii bacteriene. Cere sfatul medicului sau ginecologului cu privire la medicaţia corespunzătoare infecţiilor vaginale.

Cum îmi dau seama dacă am uscăciune vaginală?

Disconfortul poate fi resimțit intern, extern sau în ambele situații. Multe femei își dau seama că au o zonă intimă uscată atunci când actul sexual devine neplăcut sau când are loc tranziția către menopauză. În acest caz, se poate folosi un produs feminin hidratant pentru eliminarea uscăciunii vaginale. Astfel, poți să ai parte de momente intime plăcute.