Sarcina

Sarcina, pe lângă faptul că este una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa unei femei, este şi un moment în care corpul trece prin schimbări diverse. În această categorie vom răspunde la toate întrebările despre sarcină şi zona intimă – de la modalităţi de a te simţi fresh până la sfaturi în cazul unei infecţii vaginale.

Lactacyd se poate utiliza în timpul sarcinii?

Lactacyd poate fi folosit în deplină siguranţă. Are o acţiune delicată, nu conţine săpun şi este adaptat zonei intime. În timpul sarcinii, zona intimă este în mod aparte vulnerabilă. Utilizează Lactacyd Pharma care ajută la protejarea împotriva proliferării bacteriilor şi la menţinerea echilibrului natural al zonei intime.

Lactacyd se poate folosi cu regularitate dacă doresc să rămân însărcinată?

Absolut. Folosirea Lactacyd nu are niciun efect asupra fertilităţii tale sau asupra potenţei spermei.

Dacă sunt însărcinată şi am o infecţie vaginală (des întâlnită la femeile însărcinate), pot să folosesc Lactacyd pe lângă tratementul obişnuit?

Cel mai sigur este să te consulţi cu medicul tău ginecolog, doar el este în măsură să-ţi ofere sfaturi în privinţa tratamentului, în cazul unei infecţii vaginale în timpul sarcinii. Dacă eşti însărcinată şi crezi că ai infecţie vaginală, mergi cât mai repede la medic.

Dacă sunt însărcinată şi am infecţie vaginală, e periculos pentru copil?

Majoritatea infecţiilor vaginale nu afectează în niciun fel bebeluşul. Infecţiile vaginale din timpul sarcinii nu ajung de regulă în uter şi, prin urmare, nu-i fac rău. Tot ce simţi este un disconfort generat de mâncărimi şi durere.

Studiile recente au arătat că vaginoza bacteriană creşte riscul unei sarcini premature sau al avortului.* Dacă crezi că ai infecţie vaginală în timpul sarcinii, mergi la doctor.

Femeile însărcinate sunt de 10 ori mai predispuse la infecţii vaginale faţă de femeile care nu sunt însărcinate. Nivelul hormonilor creşte de regulă în timpul sarcinii, ceea ce întrerupe ciclul firesc intim şi duce la apariţia bacteriei rele. Prin urmare, dacă eşti însărcinată, mergi regulat la medic pentru a preveni infecţia vaginală sau pentru a o vindeca.